مقالات عمومی

کاربرد انواع چرم در تولید محصولات چرمی

محبوبیت بالای چرم در تولید انواع محصولات چرمی دست دوز و چرخ دوز موجب شده است تا در انواع مدل های مختلف محصولات مختلف چرمی تولید و به بازار عرضه شوند. بدیهی است که هر کدام از محصولات چرمی نیز کاربرد مختص به خودشان را دارند. از همین رو در این مقاله به بررسی کاربرد های چرم های مختلف موجود در بازار پرداخته می شود. در حالت کلی چرم ها به دو دسته چرم مصنوعی و چرم طبیعی تقسیم بندی می شوند.

چرم طبیعی نیز خود بر اساس پارامتر های مختلف به گروه های مختلفی تقسیم بندی می شود. ولی یکی از اساسی ترین دسته بندی های چرم طبیعی، تقسیم بندی بر اساس استحکام می باشد که در ادامه به بررسی آن پرداخته می شود.

انواع چرم بر اساس کاربرد

1-چرم سنگین

چرم سنگین، محبوب ترین و پر کاربرد ترین چرم موجود در بازار می باشد که از پوست حیواناتی نظیر گاو، گوساله، گاومیش، شتر و … ساخته می شود. این محصول زیباترین و حالت پذیر ترین نوع چرم می باشد که در مقایسه با سایر چرم ها مقاومت و دوام بیشتری نیز دارد. استحکام و مقاومت بالای چرم سنگین موجب شده است تا از آن برای تولید زیره و رویه کفش، تسمه ماشین آلات صنعتی، کفش های ایمنی و پوتین ها، زین اسب و … استفاده شود.

چرم گاو، اصلی ترین و پر کاربرد ترین نوع چرم سنگین می باشد، به طوری که تقریبا می توان با استفاده از آن کلیه محصولات چرمی را به تولید رساند. از مهم ترین کاربرد های چرم گاوی  در صنعت می توان به صنعت مبلمان، تولید کفش، کیف، لباس، کلاه و … اشاره کرد.

کاربرد چرم گاوی

2-چرم نیمه سنگین

چرم نیمه سنگین که یک نوع چرم لوکس و زینتی محسوب می شود، بسیار نادر بوده و به همین دلیل قیمت بالایی نیز دارد. از همین رو این نوع چرم کمترین کاربرد را در صنعت دارد. در حالت کلی چرم نیمه سنگین از پوست حیواناتی همانند کروکودیل، تمساح، سوسمار و شتر مرغ به تولید می رسد و از آن برای تولید محصولات زینتی و اکسسوری های لاکچری استفاده می شود.

از مشهور ترین چرم های نیمه سنگین، می توان به چرم شتر مرغ اشاره کرد که ظاهری متفاوت با سایر چرم ها دارد. از اساسی ترین کاربرد های چرم شتر مرغ می توان به تولید کیف های زنانه، اکسسوری، کفش و صندل اشاره کرد.

کاربرد چرم

3- چرم سبک

چرم سبک آخرین نوع از چرم های موجود در این دسته می باشد که از دباغی پوست حیواناتی مانند بز، گوسفند، بره و بزغاله به تولید می رسد. در حالت کلی چرم سبک یک نوع چرم نرم و منعطف بوده و بیشتر از آن برای تولید محصولات ظریف همانند کلاه، دستکش، کت و دامن استفاده می شود. البته باید توجه داشت که در مواردی نیز از آن برای دوخت کفش های زنانه و دخترانه نیز استفاده می شود.

کاربرد چرم

4- کاربرد چرم مصنوعی

چرم مصنوعی نیز نوعی چرم می باشد که در کارگاه ها و کارخانه ها و با استفاده از مواد شیمیایی به تولید می رسد. امروزه استفاده از این چرم نیز به دلیل قیمت پایین آن بسیار افزایش پیدا کرده است.

یکی از پر کاربرد ترین چرم های مصنوعی موجود، چرم اکلیلی می باشد که از آن برای تولید کفش، کیف، تابلو و قاب های زینتی، اکسسوری، عروسک و … استفاده می شود. البته باید توجه داشت که کاربرد چرم اکلیلی در صنعت، با سایر چرک ها کمی متفاوت می باشذ.

کاربرد چرم اکلیلی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *